Kulcsfontosságú ágazatok az Emirátusokban

A JÖVŐ INNOVÁCIÓJA TÚLSZÁRNYALJA A KÉPZELETET

Az innováció és az inspiráció kulcsfontosságú az Emirátusok eddigi sikereiben, és jövőbeli növekedésében is. Az úttörő kutatásoknak és fejlesztéseknek egyre nagyobb kultúrája van az országban. Dubai nemcsak a Közel-Kelet vezető desztinációja, de eredményeivel a globális tudásbázis növekedéséhez is nagyban hozzájárul.

untitled_design9.png

Dubai a 20. század második felére már elszakadt a hagyományos értelemben vett kereskedelemtől. Az olajbevétel régóta kiegészült a turizmussal és egy tudásalapú, elsősorban szolgáltatás vezérelt gazdasági struktúrával.

Az Egyesült Arab Emirátusok bevételének 90%-át az alábbi tevékenységek teszik ki: kereskedelem, technológia, logisztika, pénzügyi szolgáltatások, vendéglátás, idegenforgalom, ingatlan és építőipar. Ráadásul ezen tevékenységek mindegyike világszínvonalú infrastruktúrával, stratégiai elhelyezkedéssel rendelkezik. Dubai a multinacionális vállalatok közel-keleti központja. Globális hírneve ugyanúgy vonzza a világméretű vállalatokat, mint a nemzetközi kis és középvállalatokat is.

untitled_design_3.png

1) Légiközlekedés

A világ egyik vezető légiközlekedési és autóipari export központja továbbra is Dubai. A dubai székhelyű légitársaságok, az Emirates és a Flydubai, valamint az erőteljes infrastrukturális beruházásokkal együtt az utasszámok 2035-re várhatóan megduplázódnak, nyilatkozta az International Air Transport Association (IATA).

untitled_design22.png

2) A zöld technológia az új út

Az Öböl menti Arab Államok Együttműködési Tanácsa állásfoglalása szerint, az Egyesült Arab Emírségek egyedül 830 milliárd dollár értékű zöld fejlesztési projektekben vesz részt. Az energiafejlesztés szempontjából az innováció kulcsfontosságú, figyelembe véve a térség klíma adta adottságait. Az Emirátusok jó úton halad, hogy 2020-ig a tiszta energiaforrásokból származó teljesítményének 7 százalékát maga generálja, 2030-ra 25% -kal, és 2050-ig akár 75% -kal növelje azt.

untitled_design7.png

3) A világ egyik vezető turisztikai központja

Miután 2010-ben 14,9 millió egynapos látogatót regisztráltak, 2016-ban Dubaiban az elmúlt évben 14,2 millió látogató, azaz 5 százalékos növekedést ért el, megerősítve pozícióját a világ negyedik leglátogatottabb városai között. Ez a növekedés biztosítja az esélyt, hogy elérje 2020 turisztikai célkitűzéseit, amelyek 2020-ig 20 millió látogatót remélnek. Jelenleg több mint 240 célállomáshoz kapcsolódik globálisan, 90 légitársaságon keresztül.

untitled_design97.png

Éljen a napsütés!

as.png


 

www.dubaiconnect.hu