The Dubai Connect

2022.dec.18.
Írta: Novák Nóra Szólj hozzá!

Üzletépítés az Emirátusokban

Hogyan kezdj hozzá?

 


Az Egyesült Arab Emírségek a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa,
a turizmus, a szórakozás, az oktatás, az üzleti élet és a munkalehetőségek
kiemelkedő központja az arab térségben.
Az Emirátusok és főleg Dubai kifejezetten virágzó gazdasága egyre több
embert vonz az egész világon.
Tovább

Miért Dubai?

A számok bűvöletében

Nézzük egy kicsit a számok bűvöletében az Arab Világ Fellegvárát:

- a második legbiztonságosabb város a világon

- a világ negyedik legeredményesebb Kormánya

- a világon itt a negyedik legmagasabb az életszínvonal

- a világ hatodik leggyakrabban látogatott városa, megelőzve New Yorkot, Párizst és Rómát

- évi 17 millió látogató

dv.png

- 2020-ban a városban megrendezendő Világkiállításra 25 millió látogatót várnak

- üzleti és turisztikai stratégiai csomópont, Európa, Ázsia, Afrika között

- a Bolygónk lakosságának kétharmada számára Dubai 8 órán belül elérhető távolságra van

- fél millió új munkahely 2 éven belül

-190 különböző nemzetiségű emberek laknak itt békességben

- a Világ legforgalmasabb reptere is itt található

Ha érdekel ez a lenyűgöző város és további üzleti információra lenne szükséged, nálunk mindig nyitottságra találsz.

 

Miért akartam külföldön élni?

Visszatérés a Közel - Keletről

Sosem ébredtem úgy fel, az lett volna az álmom, külföldön élünk. Így alakult, mert egy külkereskedő, Közel - Kelet rajongó férj mellett  könnyen megeshet az emberrel, hogy 2 hét leforgása alatt külföldön találja magát, ahol új életet kell, lehet, érdemes kezdeni.

Amikor erre rádöbbentem, hogy két kisgyerekkel találtuk magunkat az arab világban, simább útnak tűnt megkeresni, miért lehetek hálás és mi minden vár ránk, mint keseregni, mit is kezdek majd szőke nőként egy sivatagi metropoliszban.

Mit is mondjak....életem eddigi legjobb 6 éve kerekedett ki belőle, erről már sokat írtam nektek. A legjobb, amit így visszatérve érzek....sikerült az, amit nagyon szerettem volna....otthon érzem magam a világban.

Nyilván vannak repterek a világon, ahol csukott szemmel is átmennék gond nélkül, ezzel sokan vagyunk így azt hiszem. Az az érzés és hit viszont, hogy bárhova érkezem, boldogulok, sőt jó lesz, tényleg felemelő. Volt város, ami nem várt tárt karokkal, mégis mindig átlendített egyszerűen a tudat, nem lehet mindenhol kényelmes, egyszerű, praktikus az élet, de lehet vidám és lehetek hálás minden nap sok mindenért.

Közben felnőtt egy generáció, a gyerekeink, akik valódi, természetes módon több nyelvet beszélő kozmopolitaként 4.pngboldogulnak, bárhol is legyenek földrajzilag.

Ezért akartam külföldön élni.

 

A Pápa látogatása az Emirátusokban

Az emberség, együttérzés és elfogadás jegyében érkezett

Történelmi eseménynek lehetünk tanúi a napokban, a látogatás egy új kezdet az Egyesült Arab Emírségek és a Vatikán kapcsolatában, mert Ferenc Pápa az első a Pápák sorában, aki látogatást tesz ar Arab Félszigeten.

A Pápa szavait idézve, "A Testvéretekként" érkeztem. Az a vízió, amit az Emirátusok alapítója, Sheikh Zayed 48 éve megálmodott, ezzel a látogatással kiteljesedik, a szeretet, elfogadás, sokszínűség, tolerancia oázisává nemesíti a helyet.

A Pápa a római Fiumicino-i repülőtér pápai járatáról rövid üzenetet küldött: Azt hallottam, esik az eső Abu-Dhabiban, amit az emberek áldott jelnek tekintenek.

A 83 éves Pápa az Emirátusok Uralkodójának meghívásának eleget téve, 2 napot tölt a Félszigeten. Kedden a Zayed Sport City stadionba várja őt 120.000 ember, hogy életreszóló élményben legyen része, mely vallástól, bőrszíntől, nemzetiségtől függetlenül összeköti az ott élő embereket.

Ferenc Pápa díszvendége lesz Abu Dhabiban az Emberi Testvériség Konferenciájának, ahol a világ 700 vallási képviselője részvételével folytatnak párbeszédet a békés együttélés, jövőt érintő égető kérdések és az együttgondolkozás jegyében.

 

Az Emirátusok hűen tükrözi azokat az alapvető értékeket, mint béke, szolidaritás és lehetőség, érkezz bárhonnan a világról és legyél akár nagyon szegény is, itt megtalálhatod számításaidat. Ebben az országban 200 nemzet fiai és lányai élnek békében egymással, dolgoznak, nevelik a gyerekeiket és összeköti őket a tudat, hogy van hely a világon, ahol mindez tényleg működik és megvalósítható.

Magam is megtapasztaltam ezt az érzést és hálás szívvel gondolok mindarra, amit ettől az országtól kaptunk.

Kulcsfontosságú ágazatok az Emirátusokban

A JÖVŐ INNOVÁCIÓJA TÚLSZÁRNYALJA A KÉPZELETET

Az innováció és az inspiráció kulcsfontosságú az Emirátusok eddigi sikereiben, és jövőbeli növekedésében is. Az úttörő kutatásoknak és fejlesztéseknek egyre nagyobb kultúrája van az országban. Dubai nemcsak a Közel-Kelet vezető desztinációja, de eredményeivel a globális tudásbázis növekedéséhez is nagyban hozzájárul.

untitled_design9.png

Dubai a 20. század második felére már elszakadt a hagyományos értelemben vett kereskedelemtől. Az olajbevétel régóta kiegészült a turizmussal és egy tudásalapú, elsősorban szolgáltatás vezérelt gazdasági struktúrával.

Az Egyesült Arab Emirátusok bevételének 90%-át az alábbi tevékenységek teszik ki: kereskedelem, technológia, logisztika, pénzügyi szolgáltatások, vendéglátás, idegenforgalom, ingatlan és építőipar. Ráadásul ezen tevékenységek mindegyike világszínvonalú infrastruktúrával, stratégiai elhelyezkedéssel rendelkezik. Dubai a multinacionális vállalatok közel-keleti központja. Globális hírneve ugyanúgy vonzza a világméretű vállalatokat, mint a nemzetközi kis és középvállalatokat is.

untitled_design_3.png

1) Légiközlekedés

A világ egyik vezető légiközlekedési és autóipari export központja továbbra is Dubai. A dubai székhelyű légitársaságok, az Emirates és a Flydubai, valamint az erőteljes infrastrukturális beruházásokkal együtt az utasszámok 2035-re várhatóan megduplázódnak, nyilatkozta az International Air Transport Association (IATA).

untitled_design22.png

2) A zöld technológia az új út

Az Öböl menti Arab Államok Együttműködési Tanácsa állásfoglalása szerint, az Egyesült Arab Emírségek egyedül 830 milliárd dollár értékű zöld fejlesztési projektekben vesz részt. Az energiafejlesztés szempontjából az innováció kulcsfontosságú, figyelembe véve a térség klíma adta adottságait. Az Emirátusok jó úton halad, hogy 2020-ig a tiszta energiaforrásokból származó teljesítményének 7 százalékát maga generálja, 2030-ra 25% -kal, és 2050-ig akár 75% -kal növelje azt.

untitled_design7.png

3) A világ egyik vezető turisztikai központja

Miután 2010-ben 14,9 millió egynapos látogatót regisztráltak, 2016-ban Dubaiban az elmúlt évben 14,2 millió látogató, azaz 5 százalékos növekedést ért el, megerősítve pozícióját a világ negyedik leglátogatottabb városai között. Ez a növekedés biztosítja az esélyt, hogy elérje 2020 turisztikai célkitűzéseit, amelyek 2020-ig 20 millió látogatót remélnek. Jelenleg több mint 240 célállomáshoz kapcsolódik globálisan, 90 légitársaságon keresztül.

untitled_design97.png

Éljen a napsütés!

as.png


 

www.dubaiconnect.hu

süti beállítások módosítása