A Pápa látogatása az Emirátusokban

Történelmi eseménynek lehetünk tanúi a napokban, a látogatás egy új kezdet az Egyesült Arab Emírségek és a Vatikán kapcsolatában, mert Ferenc Pápa az első a Pápák sorában, aki látogatást tesz ar Arab Félszigeten.

A Pápa szavait idézve, "A Testvéretekként" érkeztem. Az a vízió, amit az Emirátusok alapítója, Sheikh Zayed 48 éve megálmodott, ezzel a látogatással kiteljesedik, a szeretet, elfogadás, sokszínűség, tolerancia oázisává nemesíti a helyet.

A Pápa a római Fiumicino-i repülőtér pápai járatáról rövid üzenetet küldött: Azt hallottam, esik az eső Abu-Dhabiban, amit az emberek áldott jelnek tekintenek.

A 83 éves Pápa az Emirátusok Uralkodójának meghívásának eleget téve, 2 napot tölt a Félszigeten. Kedden a Zayed Sport City stadionba várja őt 120.000 ember, hogy életreszóló élményben legyen része, mely vallástól, bőrszíntől, nemzetiségtől függetlenül összeköti az ott élő embereket.

Ferenc Pápa díszvendége lesz Abu Dhabiban az Emberi Testvériség Konferenciájának, ahol a világ 700 vallási képviselője részvételével folytatnak párbeszédet a békés együttélés, jövőt érintő égető kérdések és az együttgondolkozás jegyében.

 

Az Emirátusok hűen tükrözi azokat az alapvető értékeket, mint béke, szolidaritás és lehetőség, érkezz bárhonnan a világról és legyél akár nagyon szegény is, itt megtalálhatod számításaidat. Ebben az országban 200 nemzet fiai és lányai élnek békében egymással, dolgoznak, nevelik a gyerekeiket és összeköti őket a tudat, hogy van hely a világon, ahol mindez tényleg működik és megvalósítható.

Magam is megtapasztaltam ezt az érzést és hálás szívvel gondolok mindarra, amit ettől az országtól kaptunk.