Adó a paradicsomban

VÉGET ÉRT EGY KORSZAK AZ EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOKBAN

2018. január 1-től bevezetik az általános forgalmi adót az Egyesült Arab Emirátusokban. Mértéke 5% - néhány kivétel ez alól az alapvető élelmiszerek, az egészségügy és az oktatás.

qww.png

Adók, legfőképpen rejtett adók eddig is voltak. Néhány ezek közül például az úthasználati díj, ingatlan bérletéhez kapcsolódó önkormányzati díjak, autó regisztrációs díj, munkavállalási vízumhoz kötődő jelentős költségek. 

A GCC (Gulf Cooperation Council, Öböl menti Arab Államok együttműködési tanácsa) országok folyamatosan, a 2018-as évben fogják ugyanezt bevezetni országaikban. A döntés hátterében elsősorban az olaj árának drasztikus csökkenése áll. Az Emirátusok Pénzügyminiszterének tájékoztatója szerint, az adórendszer fejlesztésének következő fejezete a CIT - corporate income tax, azaz vállalati jövedelemadó bevezetése lesz.

A fizetések továbbra is adómentesek maradnak. Mivel országaink között életben van a kettős adózást elkerülő egyezmény, ezért az Emirátusokban élő magyar állampolgároknak ezután sem kell adót fizetniük.

kle_a.png

A kolbászból lévő kerítés és az adómentes fizetés papíron nagyon jól néz ki, néhány árnyoldalra érdemes azért ránézni: ha például éppen családdal költöztünk az országba, lakást kell bérelnünk, iskolát kell fizetnünk. Lakás nyilván akkor is kell, ha egyedül vagyunk, de ott egyszerűbbek a szempontok.

Lakásbérlésnél a bérleti díj egy éves teljes összegét le kell tennünk csekk formájában, melyen fedezetnek kell lennie. A 12 hónapot jellemzően 2, 3 vagy 4 részletben veszi majd le a számlánkról a tulajdonos.

A nemzetközi iskolák regisztrációs díjai általában hozzávetőlegesen 1000 dollárba kerülnek, a tandíjat pedig szintén fél vagy egy évre előre kérik.

Egy érdekes statisztika: a Dubai Rendőrség adatai szerint a Központi Börtön lakóinak 42 százaléka azért van bent, mert nem tudta fizetni banki kölcsöneit.

Mielőtt belevetjük magunkat a napfényes nemzetközi életbe a Közel - Keleten, érdemes ezeket a dolgokat végiggondolni, hogy valóban úgy érezzük, itt érdemes hosszabb időt is eltöltenünk.

gfj.png

Éljen a napsütés,

as.png

 

 

www.dubaiconnect.hu