8 dolog, amit szeretek Dubaiban

Dubai uralkodójának hitvallása:

"Azt akarom, hogy Dubai olyan hely legyen - ahol az emberek, - származzanak a világ bármely tájáról, békében élnek és nem gyűlölködnek, hanem szeretettel fordulnak egymáshoz."

km.png

Ez a lenyűgöző, a sivatagban méltóságteljesen elterülő, soha nem alvó város, számos csodát tartogat az ide érkezőknek. Én életem eddigi legjobb 6 évét töltöttem el itt, örök szerelem marad számomra.

Érdemes tudatosítani magunkban azonban, hogy az Egyesült Arab Emírségek egy autokrata állam, itt más szabályok érvényesülnek, mint egy demokráciában. Ez nem jó vagy rossz, egyszerűen az európai gondolkodásmódhoz képest más, amit szokni és és tanulni kell.

Jöjjön az én 8-as szubjektív listám, kedvenc városomról. 

 1. Az időjárás

Az év 340 napján biztosan süt a nap. Ennek másik oldala, hogy természetesen meleg is van, de úgy érezheted magad ebben az országban, mintha mindig nyaralnál.  Munka után lemenni a medencéhez vagy a tengerhez, ami általában még este is langyos, jót tesz az ember hangulatának.

 2. Nemzetköziség

El tudsz képzelni egy olyan várost, ahol 8% a helyi lakos és mindenki más külföldi? Ez Dubai. Itt mindenki kívülálló, tehát Te sem vagy az. Bármilyen esemélyen veszel részt, rövid időn belül ki fog derülni, szinte biztosan mindenki más országból, sok esetben más kultúrából érkezett, mégis tudtok egy nyelvet beszélni. A gyerekeink iskolájában 54 zászló volt az aulában. Egy fantasztikus olvasztótégely, melyben mindenki vidáman él és határozott céllal jött a városba.

lk.png

3. Légitársaságok és az utazás

A világ legjobb légitársaságai között van az Emirates légitársaság, mely igazi örömmé teszi az utazást. Dubai egy tökéletes középpont, mely hidat képez Európa és a Távol - Kelet között, egy tranzit hely, ahol az átutazó lelkesen megszakítja útját néhány napra vagy órára.

4. Biztonság

Nem csak városi legenda, hogy az autólopások száma közelít a nullához, illetve általában elmondható, nyugodtan hagyd ott a járó autódat a parkolóban akár, nem fog lába kélni. Dubait a világ legbiztonságosabb városai között tartják nyilván.

 5. Álomautók

Mielőtt betettem a lábam a Közel - Keletre, csak messziről rajongtam a a platós járgányokért és a terepjárókért. Elérhetetlennek tűntek ezek a nagy, benzintemető autók Európából, de Dubai ezt is közelebb hozta. A környezeti hatásként hamar meggyőzöd magad, olcsó a benzin, széles autópályák, hatalmas forgalom, hogy kipróbálj egy ilyen nagyméretű csodát.

er.png

6. Nagyot álmodni

Dubai uralkodója és az egász város azt sugallja, itt bármi lehetséges. És tényleg. A világ legmagasabb épülete, a Pálmasziget, számos leg-leg azt sugallja, Te is élheted úgy a hétköznapjaidat, hogy alkotsz, teremtesz és magadért, az álmaidért élsz.

7. Naplemente

Dubaiban annyira sárga és annyira kerek a nap, mint talán sehol a világon. Gyorsan bukik le a távolban, egyhamar sötét lesz, mégis maga után hagyja a sós meleget és az egész napod örömét.

lke.png

 8. Étel

Imádom az arab konyha ízeit. Itt aztán egyébként a világ minden ízét megtalálod, még soha nem ettem rosszat az Emirátusokban. Legyen bármilyen napszak, ebben a városban az éttermekben is mindig mosolyognak és szívesen látják az oda érkezőt. gfd.png

Azt hiszem, folytatom legközelebb, annyi mindent mesélnék még, amit szeretek ebben a városban. :-)

Éljen a napsütés!

as.png

 

 

www.dubaiconnect.hu